آخرین اخبار
کد مطلب: 78692
نظر مراجع و علما در مورد تقارن ايام فاطميه با جشن نوروز
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 843

 

 

 

به گزارش سلام لردگان،‌ در آيين باستاني نوروز سنت‌هاي مورد تاکيد و تائيد اسلام که هيچ منافاتي با ايام فاطميه ندارد مانند صله رحم، ديد و بازديد بزرگان و فاميل‌هاي دور و نزديک، هديه دادن، دستگيري از ضعيفان و کمک به مستمندان مورد توجه قرار گرفته و در سخني از حضرت محمد مصطفي صلي الله عليه و آله آمده است «اگر مي‌توانيد هر روز را نوروز کنيد؛ يعني در راه خدا به يکديگر هديه بدهيد و با يکديگر پيوند داشته باشيد».

با همه اين اوصاف يکي از راهنمايان مردم دين‌دار ايران در تمامي امور اجتماعي و زندگي، علما و مراجع هستند و استفتائات اين بزرگان در ارتباط با نحوه برخورد با اين تقارن چراغ راه محسوب مي‌شود.

آيت‌الله مکارم شيرازي:

«احترام ايام شهادت بانوي اسلام حضرت فاطمه زهرا (سلام الله عليها) بر همه لازم است. بنابراين ايام فاطميه اوّل 13، 14 و 15 جمادي الاولي (مصادف با 24، 25 و 26 اسفند 1392) و همچنين ايام فاطميه دوم 1، 2 و 3 جمادي الثاني (مصادف با 12، 13 و 14 فروردين 1393) بايد به مراسم سوگواري آن حضرت اختصاص داده و از برکات آن بهره‌مند شويم.

البته در بين اين دو ايام، برگزاري مراسم ديگر (با رعايت تمام موازين شرعي) مانعي ندارد. ضمناً انجام مراسم سال نو مانند ديد و بازديد، خانه تکاني، نظافت و امثال آن نيز مانعي ندارد.»

آيت‌الله حسين نوري همداني:

«روزهاي 13 و 14 و 15 جمادي الأولي که مصادف با 24 و 25 و 26 اسفند 1392 فاطميه اول و روزهاي اول و دوم و سوم جمادي الثاني مصادف با 12 و 13 و 14 فروردين سال 1393 فاطميه دوم ايام عزاداري شهادت صديقه طاهره فاطمه زهرا عليها السلام محسوب مي‌شود و در بين اين دو ايام برگزاري مراسم ديگر با رعايت موازين شرعي اشکال ندارد.»

آيت‌الله سيد محمدعلي علوي گرگاني:

«نسبت به برپايي عزاي حضرت زهرا (سلام الله عليها) به گونه‌اي رفتار شود که مراسم عزاداري امسال تحت‌الشعاع نوروز قرار نگيرد و همچنين در فاطميه دوم که به احتمال قوي‌تر ايام شهادت حضرت است در عزاداري بي بي دو عالم کوتاهي نکنيد.»

آيت‌الله مظاهري:

«شهادت حضرت زهرا(س) با ايّام نوروز تقارن دارد و شادي‌ها مخصوصاً در روز سالگرد شهادت، بايد به جلسه‌ عزاداري براي آن حضرت مبدّل شود. الحمدلله مردم ما فهميده هستند و من بگويم يا نگويم در شهادت حضرت زهرا (س) عيد و جشن آنها ممنوع است. همچنين اصل ديد و بازديد، صله‌ رحم، سر زدن به دوستان و انس با برادران ديني، امري نيکو و پسنديده است که بايد انجام شود، امّا نبايد اين سنت حسنه را به گناه، غيبت، تهمت و شايعه آلوده کنيم.»

آيت‌الله وحيد خراساني:

«اين مملکت بايد روز سوم جمادي الثاني غير از هر سال بشود. اين قضيه انقلابي ايجاد کرده و بايد بکند، چرا؟ چون قوام مذهب شيعه که مذهب حق است به دو کلمه تولي و تبري است و اين دو را فقط پاسداشت از روز شهادت صديقه کبري زنده مي‌کند. بنابراين روز شهادت حضرت زهرا(س) مختص عزاداري ايشان است.»

آيت‌الله صافي گلپايگاني:

«با توجه به تقارن نوروز با ايام فاطميه بايد شأن قم در ايام فاطميه حفظ شود.»

آيت‌الله جوادي‌آملي:

«ايام نوروز شأن حضرت زهرا(س) حفظ شود و همچنين روز شهادت ايشان عزاداري‌ها و سوگواري‌هاي حضرت صديقه کبري (س) به‌گونه‌اي باشد که موجب تفرقه ميان مسلمانان نشود و بهانه‌اي به دست سلفي‌ها و تکفيري‌ها ندهيم و به وحدت اسلام ضربه وارد نشود.»

*روز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)

درباره تاريخ شهادت حضرت زهرا(س) روايات مختلفي وجود دارد. اما ميان علماي شيعه، دو احتمال معتبر است: هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پيامبر(ص) يا نود و پنج روز بعد از رحلت ايشان.

با توجه به رحلت پيامبر اسلام(ص) در بيست و هشتم صفر، بنا به روايت 75 روز، در مورخه سيزدهم تا پانزدهم جمادي الأول، شهادت حضرت زهرا(س) است که اين ايام را فاطميه اول و بنا به روايت 95 روز، شهادت حضرت(س) در سوم تا پنجم جمادي الثاني است که اين ايام را فاطميه دوم مي‌خوانند. بنابراين 24 تا 26 اسفند 92 فاطميه اول و 12 تا 14 فروردين 93 فاطميه دوم محسوب مي‌شود.

انتهاي پيام/

منبع:خبرگزاري فارس

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس